Ny mobilsensor med høye ambisjoner

Sony er klar med en toppavansert teknologi som overgår bildebrikken i et speilrefleks

24. januar 2012

Hvis man vil ha høy bildekvalitet fra de bittesmå sensorene i et mobilkamera, må det noe ekstraordinært til. Og det er nøyaktig hva Sony håper å ha utviklet nå. De er nemlig klar med en ny generasjon av sin bakgrunnsbelyste bildebrikke, som blant annet lover flottere bilder i svak belysning.

Den nye teknologien heter Stacked CMOS-sensor, og her er de elektroniske kretsløpene blitt plassert under hver fotodiode i stedet for ved siden av. Det gjør det mulig å bruke større fotodioder, som fyller nesten en hel piksel, som skal sørge for et større dynamisk omfang og lavere støy.

Sony har også et par andre triks i ermet. De kombinerer nemlig Stacked CMOS-teknologien med en ny sensor, hvor det foruten de vanlige røde, grønne og blå pikslene, også er hvite. De hvite har ikke noe fargefilter foran seg, og mottar derfor alt lys ubeskåret fra motivet, noe som skal hjelpe i svak belysning.

Firmaet har også utviklet video-teknologien HDR Movie, der det tas opp med to forskjellige eksponeringer, som så smeltes sammen. Det gir flere detaljer i høylys og skygger. Du kan lese mer om de tekniske nyhetene her og her.

Kanskje du er interessert i...