Nye filtre fra Cokin

Cokin er klar med en ny serie av runde filtre til speilrefleks. Serien heter PURE Harmonie og har de tynneste og letteste filtrene på markedet.

12. april 2013

Er man en flittig bruker av filtre på objektiver kan man glede seg over Cokins nye serie av runde filtre til speilrefleks. Serien, som bærer navnet PURE Harmonie, er de tynneste og letteste på markedet akkurat nå. Normalt er Cokin kjent for det store utvalget av kvadratiske filtre, som monteres i spesielle forsatser på objektivet, men med PURE Harmonie-serien utfordrer produsenten både Hoya og B+W, som sitter godt på markedet for runde filtre som skrus direkte på objektivet.

PURE Hamonie-serien består av UV- og polfiltre samt variable ND-filtre i størrelsen 37 til 82 mm. UV-filtrene har en tykkelse på 3,3 mm, mens tykkelsen på de sirkulære polfiltrene er 4,5 mm. ND-filtrene har en tykkelse på 9,5 mm.Glassene har i alle tilfeller et såkalt EVERCLEAR-belegg, som både er vannavvisende og motstandsdyktig overfor ojie, støv og riper. UV-filtrene koster fra 350 kroner, mens polfiltre koster fra 700 kroner og ND-filtre fra 1400 kroner.

Kanskje du er interessert i...