Fujinon XF 80 mm F2.8 LM OIS WR Macro
© Fujifilm

2 nye objektiver fra Fujifilm

Fujifilm har utvidet objektivsortimentetet til både X-serien og det speilløse mellomformatkameraet Fujifilm GFX 50S.

7. september 2017

Sammen med det nye systemkameraet X-E3, har Fujifilm annonsert to nye objektiver. 

Det er et 80 mm F2.8-makroobjektiv som passer til systemkameraene i X-serien, og et 45 mm-objektiv til det speilløse mellomformatkameraet GFX 50S.

Makroobjektiv til Fujifilm X-serien

Fujinon XF 80mm F2.8 LM OIS WR Macro

Nå er det 25 objektiver i X-serien til Fujifilms systemkameraer, inkludert det nye FUJINON XF 80 mm F2.8 LM OIS WR Macro. 

© Fujifilm

Med FUJINON XF80mm F2.8 LM OIS WR Macro er det første gang X-serien får et makroobjektiv med en forstørrelsesfaktor på 1x, noe som gjør at du kan fotografere objekter i sitt naturlige størrelsesforhold.

Objektivet kommer med optisk stabilisering som reduserer vibrasjoner og gjør at du kan bruke det uten stativ. Det har også fått en lineær motor som skal gi rask autofokus.

XF80 mm F2.8 LM OIS WR Macro har ni gardiner og en blenderåpning på F2.8. Det nye makroobjektivet har 16 linseelementer i 12 grupper, deriblant tre ED-linser som reduserer risikoen for kromatisk aberraajon. Den forreste linsen er overflatebehandlet for å kunne tåle vann og støv.

FUJINON XF80 mm F2.8 LM OIS WR Macro har en veiledende pris på 12 999 kroner.

Fujifilm annonserer nytt systemkamera, Fujifilm X-E3 

Gatefotografering i mellomformat

Fujinon GF 45 mm F2.8 R WR

FUJINON GF45mm F2.8 R WR er det sjette objektiv i GF-serien.

© Fujifilm

GF45mm F2.8 R WR er rettet mot gatefotografer og dokumentarfotografer som bruker Fujifilms speilløse mellomformatkamera, Fujifilm GFX 50S. 

Objektivet har 11 linseelementer i åtte grupper, deriblant noen som er designet for å redusere forekomsten av kromatisk aberrasjon.

Det har fått en Nano GI-overflatebehandling som reduserer lysreflekser, også kalt lens flare.

Når du har slått på C-innstillingen for objektivet, kan du endre blenderen på det. En låsemekanisme kan låse innstillingen.

GF45 mm F2.8 R WR er 84 mm langt og veier 490 gram. Det er tettet på ti steder, og fungerer i temperaturer ned til 10 kuldegrader.

FUJINON GF45 mm F2.8 R WR har en veiledende pris på 17 999 kroner.

Begge objektivene kommer i butikkene i november.

Kanskje du er interessert i...