Allroundoptikken kommer nærmere

Sigma er klar med en ny utgave av sitt allround-objektiv, som både klarer vidvinkel og tele. Det er ikke bare mindre og lettere enn forgjengeren, men klarer også nye motivtyper.

Med et zoomområde på 18-200 mm kan man klare svært mange forskjellige motivtyper fra landskaper til portretter og detaljbilder, og nå kommer japanske Sigma med en ny utgave av et objekti, som dekker dette området. 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM C veier bare 430 gram, og det er 60 gram mindre enn forgjengeren, og samtidig er det 7,1 cm langt, mot den tidligere modellens 7,5 cm.

Nå kan man også komme enda nærmere motivene, da det nye objektivet kan fokusere i en avstand av 39 cm, der forgjengeren måtte ut på 45 cm. Det er ikke helt nok til desidert makro, men gir en forstørrelsesgrad på 1:3, så et motiv som er tre cm i virkeligheten, fyller én cm når det treffer bildebrikken.

Objektivet fås til Canon, Nikon, Sony, Pentax og Sigma og passer til kameraer med APS-C-sensorer. Det har optisk bildestabilisering og en lydløs, ultrasonisk fokusmotor. Den er også kompatibel med Sigmas usb-dock, så man ved hjelp av datamaskinen kan finjustere f.eks. fokus eller oppgradere objektivets fastvare.

Kanskje du er interessert i...