Billig vei til makro og tele

Det blir dyrt når utrustningen skal utvides med kraftig tele og ekte makro, men det finnes en billig snarvei, så du kan utvide de objektivene du allerede har til å klare enda flere oppgaver.

15. juli 2012

Les mye mer om billig vei til makro og tele i denne artikkelen her.

Som fotograf er det lett å handle seg blakk på de nyeste kamerahusene, solide stativer og et arsenal av objektiver. Men er du på jakt etter tele- og makroobjektiver, kan du slippe billigere unna ved å utnytte de nåværende objektivene og bruke telekonvertere og mellomringer. Begge monteres mellom kamerahuset og objektivet, men har hver sin funksjon, da telekonverteren inneholder linseelementer, mens mellomringen bare er et rør uten glass, som flytter objektivet lenger bort fra kameraet. Foruten den prismessige fordelen er utstyret både mindre og lettere å bære med seg enn ekte optikker.

Mellomringer Mellomringer finnes i forskjellige tykkelser, som er angitt i mm. Målene angir den avstanden som objektivet flyttes bort fra kamerahuset. Jo lenger unna, jo nærmere kan objektivet fokusere. Man kan bruke flere ringer for å øke avstanden.

Telekonvertere En telekonverter på 2x fordobler brennvidden, så man i stedet for f.eks. 400 mm kommer helt ut på 800 mm. Det er ikke alle objektiver som er designet til å fungere med telekonvertere. Det gjelder blant annet vidvinkler og billige optikker.

Kanskje du er interessert i...