Canon klar med ny supertele

Med objektivet EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x, er Canon for første gang klar med et zoomobjektiv som har innebygd telekonverter. Et opplagt objektiv til sports-og naturfotografer.

14. mai 2013

Canon lanserer i dag et nytt super-teleobjektiv til sin L-serie, med en innebygd nyskapning som gjør det mulig å utvide brennviddeområdet. Objektivet EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x har nemlig innebygd telekonverter, også kalt extender, som kan slås på eller av med et trykk på en knapp. På den måten kan brennvidden økes til 280-560mm.

Objektivet har en fast blender på F4.0 og det er innebygd bildestabilisering, som skal gi fire eksponeringstrinn, og dermed lengre lukkertider. Ved aktivering av extenderen, økes blenderen til F5.6. Teleobjektivet er konstruert med de nyeste teknologiene fra Canon, som skal sørge for refleksfrie og superskarpe bilder, også selv om man bruker extender.

EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x er designet til å dekke profesjonelle fotografers behov for overlegen bildekvalitet og et allsidig zoomområde. Det robuste objektivet i magnesiumlegering sikrer at objektivet har omtrent samme vekt som et lignende objektiv med denne brennvidden, selv om det er en innebygd extender. Fluorbelegget på de fremste og bakerste linseelementene reduserer dessuten muligheten for at støv setter seg fast på glassoverflaten, og den støv- og vannbestandige konstruksjonen gir muligheter for å fotografere under utfordrende værforhold. Kombinasjonen av enestående optisk yteevne, allsidighet, vekt og den robuste konstruksjonen vil muligens gjøre dette objektivet til en uunnværlig del i enhver sports- og naturfotografs kameraveske. Prisen for det spennende objektivet er desverre temmelig stiv. Du må nemlig betale snaue 120 000 kroner for vidunderet.

Kanskje du er interessert i...