Canon EF 85 mm F1.4L IS USM

Det nye Canon EF 85 mm F1.4L IS USM er forseglet for å tåle fukt og støv.

© Canon

Canon lanserer 4 nye spennende objektiver til EOS

Med høy lysstyrke og bildestabilisering er Canons nye EF 85mm F1.4L IS USM rettet mot portrettbilder, og i tillegg kommer japanerne med tre nye spesialobjektiver for blant annet arkitektur.

29. august 2017 av Kristoffer Engbo

Portrettfotografer elsker lyssterke objektiver som kan gi en flott uskarp bakgrunn og et knivskarpt hovedmotiv, og nå har Canon utviklet det nye EF 85 mm F1.4L IS USM, som setter fokus på nettopp disse egenskapene, basert på tilbakemeldinger fra fotografer.

Objektivet har fått innebygd bildestabilisering, noe som gjør det enklere å ta skarpe bilder. Den gjør det mulig å ta bilder uten rystelser på lukkertider som er fire trinn lengre enn normalt.

I designen er det lagt vekt på å minimere objektivfeil som kromatisk aberrasjon, som gir fargede kanter i overganger med høy kontrast, og en spesiell ASC-overflatebehandling fjerner refleksene som kan oppstå i linsene.

Canon EF 85 mm F1.4L IS USM har en elektromagnetisk blender med ni gardiner og en stor blenderåpning på F1.4. Det skal gi en flott bakgrunnssløring - også kalt bokeh. Den veiledende prisen er 15 449 kroner.

Knekk og brekk med Canon-nyheter

Canon Tilt/Shift

De tre nye objektivene med perspektivkontroll er TS-E 135 mm F4.0L MACRO, TS-E 90 mm F2.8L MACRO og TS-E 50 mm F2.8L MACRO.

© Canon

Canon har også lansert hele tre nye perspektivkontrollobjektiver som gjør det mulig å ta for eksempel arkitekturbilder uten fallende linjer og å forskyve fokusplanet slik at du blant annet kan ta miniatyrbilder. Du kan forskyve og vippe spesialobjektivene for å få disse effektene.

TS-E 135 mm F4.0L MACRO er den hittil lengste brennvidden for Canons objektiver med perspektivkontroll. Sammen med det nye TS-E 90 mm F2.8L MACRO er det også godt egnet for portrett- og makrobilder i studioet, mens nye TS-E 50 mm F2.8L MACRO i større grad egner seg for arkitektur- og landskapsbilder.

De tre nye objektivene med perspektivkontroll har samme veiledende pris, 24 629 kroner.

Les mer om Canon her

Kanskje du er interessert i...