Eksklusivt objektiv fra Nikon

Nikon har lansert et nytt objektiv med fast brennvidde til den kresne fotografen.

1. november 2013

AF-S NIKKOR 58mm F1.4G er nyeste objektiv med fast brennvidde i FX-format fra Nikon. Motiver gjengis skarpt ved fotografering med maksimumblender på F1.4, noe som gjør det mulig å ta svært kontrastrike bilder av selv dårlig opplyste motiver uten behov for reduksjon av blenderinnstillingen.

En annen styrke ved det nye objektivet er at det er mulig å oppnå bokeh og stor dybdevirkning. Når avstanden til det punktet som er i fokus, økes, oppstår det ingen skarpe overganger, da intensiteten i den uskarpe bakgrunnen endres glidende. Den uskarpe bakgrunnen kan også oppnås når man tar opp video.

Objektivet har et nanokrystallbelegg, som ifølge produsenten sørger for en antireflekterende effekt i hele det synlige spekteret, som reduserer ghosting og flare, og som øker bildenes klarhet og kontrast. Teknikken med tre samlede linseelementer sikrer både optisk klarhet og minimal refleksjon, og objektivets forreste element er plassert dypt nede i objektivhuset. Det medvirker også til å sikre at flare og ghosting motvirkes, selv i motlys.

Nikons Silent Wave-motor er utviklet med tanke på å være støysvak. Det robuste objektivet leveres med motlysblender og et mykt etui, og den veiledende utsalgsprisen er 14 490 kroner.

Kanskje du er interessert i...