Ekstrem vidvinkel til Fujifilm

Med det nye objektivet Fujinon XF 10-24mm F4 R OIS får man både heftig vidvinkel på 15 mm, fast lysstyrke gjennom hele zoomområdet og bildestabilisering. Men du må vente til mars.

Mengden av objektiver til Fujifilms systemkameraer vokser stadig, og med den nyeste tilføyelsen, kalt Fujinon XF 10-24mm F4 R OIS, kan du nå også ta bilder på en helt heftig vidvinkel. Optikken dekker nemlig et område som tilsvarer fra 15 mm til 36 mm.

Nyheten har en fast lysstyrke på F4.0 gjennom hele zoomområdet, så du f.eks. ikke får problemer med skiftende eksponering, og det er innebygd bildestabilisering som hjelper til når du fotograferer i svakt lys.

Spesielle overflatebehandlinger av linsene sørger for minimalt med interne reflekser, og dermed høyere bildekvalitet. Samtidig brukes det tre linser av ekstra høy kvalitet, som er bygd for å få det optimale ut av Fujifilms X-Trans-sensorer.

Det ytre av objektivet er bygd i metall, og blenderen består av syv avrundede blenderlameller, så man får en flott bakgrunnsuskarphet. Objektivet kommer først i mars. Den norske prisen er ikke klar ennå, men den britiske ligger på 850 pund, så en god gjetning er 8499 kroner.

Kanskje du er interessert i...