Få objektivet i toppform

En lang fotosesong er godt i gang. Derfor er det viktig at objektivene dine er klargjort. Her gjennomgår vi hva du skal stille opp med hvis det er problemer, og hvordan du pleier utstyret.

4. mai 2014

Våren er godt i gang, og med den lyse årstiden følger det massevis av spennende fotomuligheter. Derfor er det lurt å sjekke utstyret godt for å se om alt virker som det skal. Det gjelder ikke minst objektivene, som skal være i absolutt toppform, hvis du vil være sikker på å få bilder av høy kvalitet med deg hjem.

Støv, sand og fukt er faktorer som kan sende selv det dyreste objektiv ned for telling. Derfor er det helt sentralt at man sørger for godt vedlikehold og tar sine forholdsregler og forebygger eventuelle problemer. For det første må objektivene gjøres rene, så det ikke er støv og smuss på front- og baklinser. Du må også undersøke om objektivenes mekaniske deler virker som de skal, og du må sjekke om det er synlige skader. Det kan f.eks. være at filterfestet har fått seg en smell, så du ikke kan montere på filtre. Her kan du se hvordan du griper an problemene.

Kanskje du er interessert i...