Fujifilm utvider på systemtoppen

Det er en masse spennende objektiver på vei til systemkameraet X-Pro 1. Blant annet kan eierne av dette kameraet glede seg til en lyssterk vidvinkel.

27. juni 2012

Da Fujifilm tidligere på året lanserte sitt eksklusive systemkamera X-Pro1 skjedde det med tre utskiftbare objektiver. Dessverre manglet det både et klassisk reportasjeobjektiv med en reell brennvidde på 35 mm, samt en vidvinkel med en bredere bildevinkel enn 27 mm.

Begge deler blir det nå ryddet opp i fremover. Fujifilm har nemlig akkurat annonsert to nye objektiver til XF-systemet. De kommer begge i løpet av høsten. Den ene er en optikk på 14 mm F2.8, som tilsvarer en vidvinkel på 21 mm, og som også er lyssterkt. Den andre nyheten er en zoomoptikk på 18-55 mm som dekker området 27 til 84 mm. Det har innebygd bildestabilisering og en god lysstyrke som starter på F2.8 på vidvinkel og når F4.0 på tele.

I starten av neste år kommer også den opplagte reportasjeoptikken. Objektivet er på 23 mm, det tilsvarer 35 mm på et X-Pro1, som har en brennviddeforlengelse på 1,5x. Dessuten er det meget lyssterkt med en blenderåpning på hele F1.4. Du kan få overblikk over alle de kommende XF-objektivene her.

Kanskje du er interessert i...