Godbit fra Tokina

Ny lyssterk optikk fra Tokina til dem som liker ekstrem vidvinkel, byr blant annet på nyutviklet og lydsvak autofokusmotor.

29. januar 2012

Tokina er klar med en oppdatert lekkerbisken til fotoentusiaster som både krever høy lysstyrke og muligheter for å fotografere i vidvinkel helt ute på de råeste brennviddene. Nyheten Tokina AT-X 11-16 F2.8 PRO DX II fås til speilreflekskameraer fra Canon og Nikon som bruker APS-C-sensorer.

Objektivet vil dekke et område på henholdsvis 17-25mm og 16-24mm på de to systemene. Blant nyhetene i versjon II er det en lydsvak autofokusmotor, kalt Silent Drive-Module, så den nye optikken også kan brukes på de mindre Nikon-modellene uten innebygd fokusmotor.

Tokina AT-X 11-16 F2.8 PRO DX II har også fått en spesiell asfærisk linse og bedre overflatebehandling, som skal gi høyere bildekvalitet. Du kan se mer på Tokinas japanske hjemmeside her. Prisen i Japan ligger på 90 000 Yen, som tilsvarer rundt 6800 kroner.

Tokina har for øvrig, sammen med Tamron, meddelt at de vil støtte Micro Four Thirds-systemet. Sigma har allerede annonsert objektiver til systemet, men det later altså også til at det vil komme noe fra de andre to produsentene. Du kan lese mer her.

Kanskje du er interessert i...