Hvem romsterer i hjemmet ditt?

Med et Sony Alpha7R II og et makroobjektiv er den engelske fotografen, Mikael Buck, kommet helt tett på de små insektene i hjemmet. Resultatet er en rekke imponerende close-up-portretter av småkrypene.

23. november 2015

Julen nærmer seg, og det er snart på tide å kjøpe juletrær. Men visste du at juletreet ditt kan inneholde opp til 25 000 harmløse insekter? Men de er ikke alene.Typisk lever det rundt ti forskjellige edderkopparter i hjemmet ditt. De lever sammen med millioner av insekter – alt fra husedderkopper til støvmidd, som ikke kan ses med det blotte øye.

Den engelske fotografen Mikael Buck har med et Sony Alpha/R II skapt en serie unike makrobilder, som tar deg helt tett på de små, virvelløse skapningene. De ti mest vanlige insektene du kan finne i ditt eget hjem er: Husedderkopp (Tegenaria species), Saksedyr (Forficula auricularia), Admiralsommerfugl (Vanessa atalanta), Vintergulløye (Chrysoperla carnea), Spyflue (Calliphora vomitoria), Klesmøll (Tineola bisselliella), Sjuprikket marihøne (Coccinella septempunctata), Sølvkre (Lepisma saccharina), Murskrukketroll (Oniscus asellus) og edderkopparten Pholcus phalangioides som er forholdsvis ny i Norge. Her kan du se et lite utvalg av Mikael Bucks fantastiske bilder.

Kanskje du er interessert i...