Klassisk reportasjeobjektiv fra Canon

Med objektivet EF 35 mm F1.4L II USM introduserer Canon en ny glasstype, som forbedrer kontrasten og minimerer reflekser.

31. august 2015

Canon har lansert objektivet EF 35 mm F1.4L II USM, som som et nytt vidvinkelobjektiv i L-serien er utviklet til profesjonelle fotografer. Objektivet avløser det legendariske EF 35 mm F1.4L USM, og er det første objektivet som inneholder Canons nye Blue Spectrum Refractive Optics-teknologi. Den skal sikre en flott bildekvalitet under alle forhold uansett hvilken type oppgave det er snakk om.

Med Blue Spectrum Refractive Optics-teknologien er det brukt et organisk materiale som helt ned på molekylnivå betyr en dramatisk reduksjon av kromatisk aberrasjon. Via evnen til å bryte blå lysstråler får man dermed betydelig skarpere bilder. Blue Spectrum Refractive Optics er integrert i et av linseelementene, og sammen med Canons avanserte coating teknologi - blant annet Subwavelength Structure Coating - skal EF 35 mm F1.4L II USM kunne levere bilder med forbedret kontrast, minimale reflekser samt gjenskinn.

Med sin faste brennvidde på 35 mm er EF 35mm F1.4L II USM som nevnt perfekt til klassisk reportasje- og dokumentarfotografering. Det er med andre ord det perfekte valget for for eksempel fotojournalister, sports- og bryllupsfotografer. Prisen for det nye vidunderet er dessverre litt stiv. Objektivet koster nemlig 23 000 kroner.

Kanskje du er interessert i...