Kraftig telezoom til Canon

En klassisk vurdering er om man skal kjøpe de dyre, originale telezoomobjektivene, eller om man kan spare mange tusen kroner og få noe like bra – eller kanskje bedre, ved å kjøpe uoriginalt. Her gir vi svaret for Canon-fotografer.

15. mars 2016

En telezoom er det mest nyttige ekstraobjektivet til stort sett alle motiver, herunder natur, sport, landskap, portrett og mye mer. Du har nemlig ikke bare mulighet til å komme nærmere motivet – den store brennvidden gjør det nemlig også mulig å sløre bakgrunnen selv med en mellomstor blenderåpning som F8.0. Slik kan du få hovedmotivet til å stå fram enda tydeligere. En tredje fordel er at den store brennvidden presser sammen perspektivet, når du f.eks. knipser arkitekturbilder på avstand.

Her tester vi originale og uoriginale telezoomobjektiver til Canon, som både kan brukes på APS-C-og full-frame-speilrefleks. I testen finner du primært to klasser, nemlig lyssterke 70-200 mm F2.8-objektiver, som er glimrende til allround, samt de mer spesialiserte zoomobjektivene med store brennvidder, som er fantastiske til utendørsfotografering, sport, dyr, fugler, flyshow også videre.

Hvis du knipser med Nikon, kan du se fram til en tilsvarende test om kort tid.

Kanskje du er interessert i...