telezoom til Nikon

Kraftig telezoom til Nikon

Muligheten for å komme tett på motivene står høyt på ønskelisten blant sports- og naturfotografer, og en god telezoom løser oppgaven perfekt. Vår stortest av åtte telezoomobjektiver til Nikon utviklet seg raskt til en ganske jevn kamp.

2. mai 2016

En telezoom er det mest nyttige ekstraobjektivet til stort sett alle motiver, som natur, sport, landskap, portrett og mye mer. Du har nemlig ikke bare mulighet til å trekke motivet tettere på – den store brennvidden gjør det nemlig også mulig å sløre bakgrunnen selv med en mellomstor blenderåpning som F8.0. Slik kan du få hovedmotivet til å stå tydeligere fram. En tredje fordel er at den store brennvidden «presser perspektivet sammen», når du f.eks. knipser arkitekturbilder på avstand.

Her tester vi originale og uoriginale telezoomobjektiver til Nikon, som både kan brukes på APS-C-og full-frame-speilrefleks. I testen finner du primært to klasser, nemlig lyssterke 70-200 mm F2.8-objektiver, som er glimrende til allround, samt de mer spesialiserte zoomobjektivene med store brennvidder, som er fantastiske til utendørs sport, dyr, fugler, flyshow og annet.

Kanskje du er interessert i...