Kreative bilder med Lensbaby

Med de kule objektivene fra Lensbaby kan du ta bilder med flotte og annerledes effekter. For få kroner kan du f.eks. lage en tilt/shift-effekt som ellers koster en formue med et dyrt objektiv.

14. mai 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du ta kreative bilder med Lensbaby.

Lensbaby Flexible Lens Mounting System ble grunnlagt av fotojournalisten Craig Strong i 2004, som begynte å konstruere sine egne objektiver fordi han var misfornøyd med utvalget av de kreative mulighetene som tradisjonelle speilrefleksobjektiver hadde å by på.

I utgangspunktet er det en enkel konstruksjon med en optikk der man stiller inn fokus ved hjelp av en fleksibel belg. Denne gjør det samtidig mulig å flytte aksen i forhold til bildeplanet.

På den måten kan man oppnå en ganske selektiv skarphet i et utvalgt område av bildet. Effekten ligner mye på den man kan oppnå ved å bruke et dyrt tilt/shift-objektiv.

En ekstra finesse ved Lensbaby er den uttalte uskarpheten som typisk nok er utenom det skarpe hovedmotivet også kalt Sweet Spot. Ved å vippe objektivet kan man flytte dette området etter behov – også selv om avstanden til motivet er identisk i hele bildeflaten.

Mange bilder som er tatt med Lens Baby ligner da også på bilder tatt med plastkameraer av Holga- og Diana-typen. Forskjellen er at man her har full kontroll med de optiske feilene og effektene.

Kanskje du er interessert i...