Lyssterk pannekake fra Sony

Sony er på vei med sitt hittil minste objektiv til NEX-serien av speilløse systemkameraer, samt et nytt zoomobjektiv som er spesielt godt egnet til videoopptak.

24. januar 2013

Det nye objektivet stikker bare to cm ut fra kamerahuset og er dermed det hittil flateste pannekake-objektivet fra Sony. SEL20F28, som objektivet heter, har en fast brennvidde på 20 mm og tilsvarer dermed 30 mm når det sitter på et NEX-hus. Og med en lysstyrke på F2.8 kan man få en stor bakgrunnsuskarphet og ta bilder i forholdsvis svakt lys.

Sony er også klar med enda et objektiv til NEX-serien, så det i alt er 13 optikker å velge mellom til de speilløse kameraene. SELP18200 ble tidligere solgt i et kit med videokameraet NEX-VG30, men vil nå også bli solgt separat. Det har en brennvidde på 18-200 mm og en lysstyrke på F3.5-6.3. Objektivet er spesielt utviklet til videoopptak, men kan også brukes til foto, og har da også power-zoom, som gir glidende og lydsvake zoombevegelser. Man zoomer ved hjelp av en knapp på siden av objektivet, og det er innebygd bildestabilisering.

Prisene er ennå ikke klare, men objektivene vil komme i salg i april.

Kanskje du er interessert i...