Makro av høyeste kvalitet

Zeiss er snart klar med et flott makroobjektiv til alle som bruker systemkamera fra Fujifilm eller Sony med APS-C-sensor. Det loves høy optisk kvalitet.

Objektiver fra Zeiss pleier å bety bildekvalitet fra øverste hylle, så det er litt å glede sig til hvis man leter etter et svært godt makroobjektiv og har enten et systemkamera fra Fujifilm eller et Sony med E-fatning. Zeiss lanserer nemlig snart modellen Touit 2.8/50M på markedet til de to systemene.

Det er snakk om et ekte makroobjektiv med en forstørrelsesgrad på 1:1, så motivene gjengis i sin virkelige størrelse på bildebrikken. Zeiss lover høy optisk kvalitet med blant annet minimal kromatisk aberrasjon helt fra nærgrensen på 15 cm og ut på andre avstander, så optikken kan fint brukes også til portretter. Den minste blenderåpningen er på F22.

Touit 2.8/50M har ni avrundede blenderlameller, som gir en myk og tiltalende bakgrunnsuskarphet, og skarpheten skal være fremragende helt fra full blenderåpning på F2.8. Objektivet blir lansert i mars, og prisen er 755 Euro pluss moms, så regn med rundt 8000 norske kroner i veiledende pris.

Kanskje du er interessert i...