Nikons objektiver runder milepæl

Det går unna med å selge objektiver til speilrefleks og systemkameraer, og Nikon har nå nådd en ny milepæl i produksjonen.

21. februar 2014

I begynnelsen av januar kom den samlede produksjonen av Nikons NIKKOR-objektiver til speilrefleks- og systemkameraer opp i 85 millioner. Det er bare vel halvannet år siden Nikon nådde en samlet produksjon på 70 millioner objektiver, så på bare 18 måneder er det altså blitt levert 15 millioner nye glass fra fabrikkene.

Det første NIKKOR-objektivet til speilrefleks ble lansert i 1959, men NIKKOR-navnet er over 80 år gammelt og stammer fra Nikons opprinnelige navn, som var Nippon Kogaku K.K., og ved hjelp av en forkortelse og tilføyelsen av en R, oppstod navnet altså.

I dag er det 80 forskjellige objektiver å velge imellom til Nikons speilreflekskameraer og systemkameraene i Nikon 1-serien. De nyeste modellene er det kompakte AF-S DX NIKKOR 18-55MM F3.5-5.6G VRII, som blant annet selges i kit med det nye speilreflekskameraet D3300, samt AF-S NIKKOR 35 MM F1.8G, som er et lyssterkt objektiv som kan brukes på firmaets full-frame-kameraer.

Kanskje du er interessert i...