Ny profesjonell arbeidshest til Canon

Oppdatert proff-objektiv til det mest populære zoomområdet lover skyhøy bildekvalitet.

7. februar 2012

Canon er klar med den profesjonelle optikken EF 24-70mm F2.8L II USM, som er en ny og forbedret versjon av den klassiske arbeidshesten blant profesjonelle fotografer. Objektivet har både ultra-low dispersion-glass (UD) og super UD-glass, som sammen med en endret konstruksjon skal sørge for maksimal skarphet i hele bildeflaten.

Objektivet har en fast lysstyrke på F2.8, og en sirkulær blender med ni lameller gir flott bokeh i form av bløt bakgrunnsuskarphet. Den rødringede optikken er optimert til profesjonell bruk, så det er beskyttet mot støv og fukt. I tillegg er det ytre glasset belagt med fluorin, så smuss og skitt ikke så lett kan sette seg fast. Du kan lese mer her. Prisen er for øvrig også i den profesjonelle enden, da den veiledende prisen ligger på 19 990 kroner.

Canon er også klar med to nye objektiver med vidvinkel, som begge er lyssterke og har optisk bildestabilisering. Både EF 24mm f/2.8 IS USM og EF 28mm f/2.8 IS USM byr blant annet på lav forvrengning og veier bare henholdsvis 280 gram og 260 gram, så de er lette å alltid ha med seg i fotovesken. Begge har også ultrasonisk autofokusmotor, sirkulær blender til flott bakgrunnsuskarphet og et såkalt Super Spectra-belegg, som reduserer reflekser.

Kanskje du er interessert i...