Ny trio fra Nikon

Nikon kommer nå med tre nye objektiver til full-frame – inkludert et sterkt forbedret 24-70mm F2.8.

I løpet av de par neste månedene kan du se frem til tre nye Nikon-objektiver i butikkene. Alle passer til full-frame-kameraer og kan også brukes på speilreflekskameraer med APS-C-sensorer.

AF-S NIKKOR 24-70mm F2.8E ED VR er en ny utgave av det lyssterke zoomobjektivet med et klassisk brennviddeområde. I forhold til forgjengeren fra 2007 er den optiske konstrusjonen helt ny, og objektivet er det første fra Nikon med en asfærisk ED-linse, som bl.a. skal redusere kromatisk aberrasjon.

Objektivet har dessuten fått bildestabilisering, som ifølge Nikon skal gøre det mulig å fotografere med lukkertider som er opptil fire trinn lengre enn med forgjengeren. Autofokus er også forbedret med en ny motor, som er opptil 1,5 ganger raskere enn før. Den veiledende prisen er 24 590 kroner.

I tillegg kommer Nikon med AF-S NIKKOR 24mm F1.8G ED til 8190 kroner. Den lyssterke modellen har en fast brennvidde, som gir god vidvinkel på full-frame og en klassisk brennvidde tilsvarende 36 mm på APS-C.

Det er også et nytt telezoomobjektiv på vei. AF-S NIKKOR 200-500mm F5.6E ED VR har fått nyeste generasjon av VR-bildestabiliseringen, som skal gjøre det mulig å ta bilder med lukkertider som er 4,5 trinn lengre enn normalt. Lysstyrken er fast på F5.6 i hele brennviddeområdet. Prisen er 15 390 kroner.

Kanskje du er interessert i...