Nye objektiver for feinschmeckere

Carl Zeiss frister med lyssterke objektiver til den kresne, og Samyang overrasker med Tilt/Shift-optikk til arkitektur- og landskapsentusiasten.

12. september 2012

En del produsenter har begynt å løfte litt på sløret i forkant av den store fotomessen Photokina for å vise oss litt av godsakene som venter oss fotoentusiaster i nær fremtid. Carl Zeiss er kjent for objektiver av ypperste kvalitet, og man kan allerede nå begynne å spare, hvis man vil ha det beste av det beste til portrettene sine.

Carl Zeiss har nemlig annonsert det lyssterke objektivet 55mm F1.4 Distagon * til speilreflekser fra Canon og Nikon. Firmaet lover forrykende bildekvalitet på full-frame-kameraer på grunn av et nytt optisk design. Det er snakk om manuell fokus, men prisen ventes allikevel å bli så høy at nyheten for det meste henvender seg til feinschmeckere.

Samyang er kjent for å levere høy optisk kvalitet til lave priser, så mange fotoentusiaster med forkjærlighet for arkitektur og landskaper vil utvilsomt se frem til de første anmeldelsene av det nye Tilt/Shift-objektivet Samyang T-S 24mm F3.5 ED AS UMC. Prisen er enda ikke kjent, men vil med stor sannsynlighet være en del lavere enn de originale fra Canon og Nikon. Objektivet vil også kunne fås til Pentax K-fatning og Sony Alpha-speilreflekser.

Kanskje du er interessert i...