Nytt vidvinkelobjektiv fra Kenko-Tokina

Kenko og Tokina har slått seg sammen, og nå er firmaet klar med sin første nyhet til full-frame.

27. juni 2011

Det japanske firmaet Kenko er nok mest kjent blant fotoentusiaster for sine filtre, mellomringer og lysmålere, men siden sommerens sammenslutning med Tokina, kommer det nå også objektiver på programmet. Den felles virksomheten er allerede klar med den første nyheten, i form av Tokina AT-X 17-35mm F4 PRO FX.

Dette er snakk om et vidvinkelobjektiv til full-frame-speilreflekser, selv om det selvfølgelig også kan brukes til kameraer med APS-C-sensor. Man får altså en reell brennvidde på 17 mm hvis man f.eks. har et Canon EOS 5D Mark II eller et Nikon D700.

Nyheten supplerer den dyrere modellen AT-X 16-28mm F2.8 PRO FX og har en minste blenderåpning på F4.0. Størrelsen på blenderen har ifølge Tokina gjort det lettere å lage en kompakt design og samtidig holde kromatisk aberrasjon på et minimum. Det hadde vært vanskelig hvis man hadde gått for en større blenderåpning.

Inntil videre er nyheten bare omtalt på firmaets japanske hjemmeside, der du kan se testbilder tatt med et Canon EOS 5D Mark II. Objektivet fås til Canon og Nikon.

Kanskje du er interessert i...