Olympus ZUIKO DIGITAL-objektiver

Olympus produserer ikke ZUIKO DIGTAL-objektiver for speilrefleks lenger.

© Olympus

Olympus dropper Four Thirds

Den japanske kamera- og objektivprodusenten Olympus legger nå all fokus på Micro Four Thirds-systemet og stopper produksjonen av speilrefleksobjektiver.

Ifølge en ny produktkatalog kommer det fram at Olympus har valgt å innstille produksjonen av Four Thirds-objektiver for de eldre speilreflekskameraene som E-5, som var det siste tradisjonelle speilreflekskameraet fra den japanske produsenten.

Så er det også sju år siden Olympus lanserte et kamera i denne klassen, og siden både Olympus og Panasonic i fellesskap kunne presentere den nye standarden Micro Four Thirds i 2008, er toget gått for den eldre standarden.

Olympus ZUIKO DIGITAL og M.ZUIKO DIGITAL

Olympus har lenge sett på hele objektivsortimentet som en helhet. Nå er det slutt på det.

© Olympus

Høy optisk kvalitet 

Den stigende interessen for speilløse systemkameraer er sterkt medvirkende til beslutningen til Olympus, og selskapet satser nå fullt ut på denne klassen, som deler plattform med Panasonic.

De gamle ZUIKO DIGITAL-objektivene har alltid vært kjent for utrolig høy optisk kvalitet, og Four Thirds-systemet ble til slutt på femten kameramodeller og 19 objektiver.

Du kan alltids bruke disse objektivene på Micro Four Thirds-kameraer med en adapter. Og det vil du selvfølgelig fortsatt kunne. Det kommer bare ikke flere nye objektivmodeller i denne serien.

Olympus M.ZUIKO DIGITAL

Antallet Micro Four Thirds-objektiver har gått forbi antallet av Four Thids-objektiver.

© Olympus

I mellomtiden byr Olympus nå på hele 22 Micro Four Thirds-objektiver. 

I tillegg kommer objektiver fra Panasonic og andre produsenter, som f.eks. Sigma og Samyang, som er kompatible. Så Micro Four Thirds ser så absolutt ut som en framtidsrettet løsning.

Du kan se den nye produktkatalogen for Micro Four Thirds-objektiver her.

Komplett objektivguide for systemkameraer på vei

I bladet Digital FOTO nummer 9/2017, som kommer ut i slutten av mai, gir vi deg en komplett objektivguide for systemkameraer. 

Tegn et abonnement her, hvis du vil ha bladet og guiden rett i postkassen din. 

Kanskje du er interessert i...