Rå telezoom fra Tamron

Tamron har løftet sløret for et kommende zoomobjektiv, som går helt ut til 600 mm. Det lokkes også med bildestabilisering og ultrasonisk fokusmotor.

Det er som regel en dyr fornøyelse å skaffe seg de helt rå telebrennviddene, men nå er det håp om at det blir litt mer økonomisk overkommelig. Tamron har nemlig nettopp annonsert at de jobber med en helt ny telezoom, som dekker området fra 150 mm til 600 mm.

Nyheten Tamron SP 150-600mm F5-6.3 Di VC USD passer til speilreflekser fra Canon, Nikon og Sony med både full-frame-bildebrikke og APS-C-sensor. På sistnevnte kameraer vil ytterste tele reelt tilsvare 960 mm på Canon og 900 mm på de to andre. Det burde holde til det meste.

Objektivet har innebygd bildestabilisering, noe som også er nermest et must til de heftige brennviddene, og det har en ultrasonisk USD-fokusmotor. Man kan alltid finjustere fokus manuelt, selv om autofokus er slått på. Linsene har en spesiell overflatebehandling som holder interne reflekser nede, så bildekvalitet og kontrast burde være på topp. Tamron har ennå ikke offentliggjort når objektivet kan kjøpes – eller til hvilken pris.

Kanskje du er interessert i...