Smart vei til store bilder

Det naturlige valget når man skal ha med alt i bildet, er å bruke en kraftig vidvinkel, men oppgaven kan også utføres med et kitobjektiv. Her viser vi hvordan man kan lage et kjempebilde som er fritt for objektivfeil – og i plakatstørrelse.

18. august 2013

Når man skal i gang med å knipse med et zoomobjektiv, må man egentlig gripe det an på samme måte som hvis man ville ta et tradisjonelt panoramabilde. I begge tilfeller handler det nemlig om å ta en bildeserie, som etterfølgende skal settes sammen til enten et panorama eller et bilde med høy oppløsning.

Når man så står i felten, er det veldig lurt å se på motivet og omgivelsene igjennom søkeren, slik at man får et godt inntrykk av hva som skal være med i det samlede bildet. I praksis kan man med kameraet til øyet gjøre en roterende bevegelse over scenariet, så man vet nøyaktig hvor man vil starte og slutte, og hvor de enkelte bildene skal overlappe hverandre. Det er en god måte å finne de rette utsnittene på, som senere skal settes sammen til en perfekt komposisjon.

Kanskje du er interessert i...