Stille fokusmotor i telen

Canon er klar med en ny utgave av sitt zoomobjektiv på 55-250 mm. Det har fått ny fokusmotor, som skal gi bedre videoopptak, og en ny optisk design.

Som regel følger det med et kitobjektiv på 18-55 mm når man kjøper et speilreflekskamera, og vil man ha mer tele enn de forholdsvis beskjedne 55 mm til sitt Canon-kamera, er et objektiv på 55-250 mm det opplagte valget, da det tar over der kitobjektivet stanser. Og nå er Canon klar med en ny utgave av teleoptikken.

Objektivet har fått Canons spesielle STM-fokusmotor, som stort sett arbeider lydløst og raskt stiller skarpt. En fordel ved STM-motoren er at den lager mykere fokusskift enn andre motorer, noe som er en fordel under videoopptak, der fokusskiftene ikke vil oppleves hakkende når man følger et motiv i bevegelse.

EF-S 55-250mm F4.0-5.6 IS STM har innebygd bildestabilisering, og passer til kameraer med APS-C-sensor, der brennviddeområdet tilsvarer 88-400 mm. I forhold til det eksisterende objektivet med samme brennviddeområde kan man nå fokusere nærmere, da den nye optikken bare krever en avstand på 85 cm for å stille skarpt, der den tidligere modellen må ut på 110 cm. Dessuten roterer ikke frontlinsen, og det er en fordel når man monterer f.eks. pol-filtre. Objektivet har i det hele tatt fått ny optisk design og inneholder nå 15 linser fordelt på 12 grupper, mens den tidligere modellen hadde 12 linser i ti grupper.

Kanskje du er interessert i...