Tamron AF 18-200mm F3.5-6.3

Nei, prisen er verken en trykkfeil eller et spesialtilbud. Denne modellen fra Tamron koster nesten det halve av testens nest billigste optikk og ligger ikke mye over en original kitoptikk på 18-55 mm.

9. november 2011

Både vignettering og fortegning er godt under kontroll, og all korrigering var slått av på testkameraet, så det fine resultatet var Tamrons fortjeneste.

Skarpheten er faktisk ganske fornuftig fra full blender til F8.0, men uten å være i nærheten av testens beste. På minste blender kniper det med skarpheten.

Tamron skal ha ros for å levere en god motlysblender med til prisen og for å ha en låseknapp, så objektivet ikke glir ut. Ikke minst når det gjelder autofokusen får man imidlertid hva man betaler for. Den drives av en tradisjonell elektromotor som er meget støyende. I tillegg snurrer fokusringen rundt selv under autofokus, noe som er sjenerende. Når man slår over på manuell fokus, kan man høre hvordan man trekker elektromotoren med seg rundt.

Mekanisk er objektivet ellers av god kvalitet med en helt jevn zoombevegelse og en objektivfatning av metall. Da objektivet ikke har optisk bildestabilisering, egner det seg best til kameraer fra Pentax og Sony, og Tamrons zoomring og fokusring brukes i samme retning som de originale objektivene, noe som er en stor fordel.

Konklusjon 83%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Kanskje du er interessert i...