Tamron AF 18-270mm F3.5-6.3 Di

Ikke noe annet utskiftbart objektiv på markedet har et større zoomområde enn dette fra Tamron.

7. november 2011

Det er en teknologisk maktdemonstrasjon som støttes opp av lydløs fokusering, hos Tamron kalt Piezo Drive, samt optisk bildestabilisering i VC-versjonene til Canon og Nikon. De er overraskende nok noen hundre kroner billigere enn ovennevnte pris, som gjelder Sony-versjonen uten stabilisering.

På utsiden ligner objektivet til forveksling enhver annen Tamron-zoom. Verken i materialer, utførelse eller detaljer er det gjort noe spesielt ut av denne rekordholderen. Det er omskifter mellom autofokus og manuell fokus samt en zoomlås. Zoom- og fokusring kjører samme vei som Sonys originalobjektiver, og zoombevegelsen er jevn.

Til tross for de ekstra millimeterne i teleområdet blir objektivet bare 16 cm langt når man zoomer helt ut. Skarpheten er tilstrekkelig hvis bildene skal brukes til å bli vist på skjermen og mindre utskrifter. Til større utskrifter vinner man litt på å blende ned til F8.0, men riktig bra blir det aldri. Det er synlig vignettering på full blender på 18 mm og 270 mm.

Autofokus er merkbart raskere enn med den billigere Tamronmodellen i testen, uten å være toppklasse. Dessverre roterer fokusringen selv under autofokus.

Konklusjon 82%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Kanskje du er interessert i...