Tamron er klar med 18-200 F3.5-6.3 Di II VC

Etter ti år på markedet erstatter Tamron nå sitt 18-200 mm-objektiv til speilrefleks med APS-C-sensor. Det nye 18-200 F3.5-6.3 Di II VC er forbedret på flere punkter.

7. august 2015

Med et allroundobjektiv trenger man sjeldent å skifte optikk på speilreflekset, og nå er Tamron klar med en ny utgave, som klarer både vidvinkel og tele, og som fås til en overkommelig pris. Det nye 18-200 F3.5-6.3 Di II VC har samme brennviddeområde og lysstyrke som forgjengeren, men den optiske konstruksjonen er helt ny.

Den store fordelen i forhold til den ti år gamle versjonen er at det nå er kommet bildestabilisering, noe som gjør det mulig å få skarpe bilder på lengre lukkertid enn tidligere. Autofokus er også forbedret med en nydesignet motor.

For øvrig henviser II-tallet i navnet ikke til generasjonen, men til at objektivet passer til speilreflekskameraer med APS-C-sensorer. Tamron har også en III-utgave på programmet, som passer til speilløse systemkameraer. Brennvidden på det nye objektivet tilsvarer 27-300 mm på Nikon og 29-320 mm på Canon på grunn av APS-C-kameraenes brennviddeforlengelse.

I første omgang kommer objektivet i versjoner til Canon- og Nikon-kameraer, og den veiledende prisen er 2490 kroner. Senere vil det også komme en utgave til Sony som er uten bildestabilisering, da den er innebygd i kameraene.

Kanskje du er interessert i...