Verdensrekord fra Nikon

Nytt objektiv dekker det imponerende zoomområdet fra 27 til 450 mm på et DX-speilreflekskamera. Nikon kan også skryte av at antallet solgte Nikkor-optikker når nye høyder.

14. juni 2012

Nikon-objektivet AF-S DX Nikkor 18-300mm F3.5-5.6G ED VR setter ny verdensrekord for hvor stort zoomområde du kan få til speilrefleks. Det har 16,7 ganger optisk zoom, som altså overgår dagens konge fra Tamron, som kan by på 18-270 mm. Det nye objektivet passer til DX-kameraer fra Nikon med APS-C-sensorer, og brennviddeområdet tilsvarer å gå fra 27 mm til 450 mm.

Det har selvfølgelig innebygd bildestabilisering til å sikre skarpe bilder selv på teleinnstillingen, og objektivet har tre linser med ekstra lav fargespredning, som gir høyere kontrast. Den avrundede blenderen med ni lameller betyr en flottere bakgrunnsuskarphet, og så har nyheten Nikons Silent Wave Motor til å sørge for rask, presis og lydsvak autofokus.

Nikon har også lansert objektivet AF-S Nikkor 24-85mm F3.5-4.5G ED VR, som er beregnet til full-frame-kameraer. Det har også bildestabilisering og er spesielt opplagt til dem som gjerne vil ha en god all-round optikk til et full-frame-kamera uten å måtte betale i dyre dommer. Begge objektivene kommer på markedet i slutten av juni.

Og nå kan Nikon skryte av at den samlede produksjonen av Nikkor-objektiver til kameraer med utskiftbart objektiv er kommet opp i 70 millioner. Tallet er økt med fem millioner siden produksjonen var oppe i 65 millioner i oktober 2011.

Kanskje du er interessert i...