Vidvinkel og tele i ett objektiv

Vi tester både originale og uoriginale zoomobjektiver som dekker fra 18mm til omkring 200 mm. Det tilsvarer over 11x zoom.

Når du er på fotoreise eller tar bilder av mange forskjellige motiver, bør den billige kitoptikken skiftes ut med et objektiv som rekker fra vidvinkel til lang tele. Men skal man velge et originalobjektiv, eller får du mer for pengene hos andre produsenter? Vi tester de beste på markedet.

De fleste kjøper sitt første speilrefleks med en kitoptikk, som for et beskjedent tillegg i prisen vanligvis dekker et område fra 18 til 55 mm. Det tilsvarer bare 3x optisk zoom. Et allroundobjektiv med en solid dose tele og god vidvinkel vil derfor mer enn noe annet fotoutstyr gi deg mulighet for å ta bedre bilder.

Først og fremst gir det enorme zoomområdet deg mulighet til å lynraskt skifte bildevinkel og utforske mulighetene i motivet. Det gjelder f.eks. når man er i gang med å ta landskapsbilder og ser en detalj som er verd å zoome helt inn på. Den kraftigere telen vil også gi deg mulighet for flottere portretter, da bakgrunnen da kan sløres mer. Andre fordeler er at du kan komme langt tettere på dyr og solnedganger uten å måtte skifte objektiv, og i det hele tatt vil den friheten en kraftig zoom gir deg resultere i flottere bilder over de kommende årene.

Kanskje du er interessert i...