Sett Canon på Sony-kameraet

Gi objektivene nytt liv på et annet systemkamera.

23. januar 2012

Hvis du har en rekke Canon-objektiver, men samtidig synes tanken på å eie et speilløst systemkamera er fristende, så kan denne nyheten sikre deg det beste fra begge verdener. Firmaene Conurus og Metabones har nemlig laget en adapter som gjør at man kan bruke Canon-objektiver på et Sony NEX-systemkamera.

Den heter Canon EF Lens to Sony NEX Smart Adapter, og sørger for at kameraet kan styre objektivets blenderåpning, så den automatiske eksponeringen fungerer med f.eks. blenderprioritert og lukkertidsprioritert program. I tillegg vil bildestabiliseringen i objektivet også virke, og adapteren støtter objektiver med både EF- og EF-S-fatning. Fokus må likevel stilles manuelt.

Du kan lese mer om adapteren her, hvor man også kan bestille den. Den koster 399 dollar, tilsvarende snaue 2400 kroner. Det er ikke helt billig, men allikevel er den første produksjonen allerede utsolgt. Metabones er uansett ingen hvem som helst på området, da de allerede har laget adaptere en stund, så Nikon- og Leica-optikker kan brukes til Sony E-fatning, og det er også adaptere til Micro Four Thirds-systemet.

Kanskje du er interessert i...