Pinout fjernbetjening av spejlrefleks

Smart knapp gir fjernstyring av speilreflekskamera

Nå kan du trygt sette fra deg speilreflekskameraet under natur- eller timelapse-opptak. En smart funksjon setter av en alarm hvis noen prøver å stikke av med utstyret.

27. juni 2016

Selv om moderne kameraer blier smartere og smartere, inneholder de bare en brøkdel av sensorene som sitter i en smarttelefon.

Men hvordan får man mobilens mange funksjoner til å samarbeide med speilreflekskameraet?

Svaret er Pinout. Det er en liten knapp som monteres i kameraets systemport, og som via bluetooth og en app gjør det mulig å fjernstyre kameraet.

Pinout kan fjernstyre eksponeringer, lage time-lapser, geotagge bilder og styre bulb-funksonen via appen som kan stemmestyres, men den mest interessante funksjonen er nok "Loss prevention" - en slags tyverisikring av kameraet ditt.

Pinout: a smart, versatile gadget for your camera from Zesty Accessory on Vimeo.

Alarm hvis kameraet flyttes

"Loss prevention" gir deg mulighet til å beskytte kameraet mot tyveri hvis du f.eks. tar natur- eller timelapse-opptak, og hvor kameraet står på location over en lengre periode.

Her kan Pinout sende deg en alarm til smarttelefonen eller smartklokken din, hvis kameraet blir flyttet fra det stedet du har plassert det.

Da systemet bruker bluetooth, er det grenser for avstanden du kan styre kameraet fra med Pinout. Selskapet sier 20 til 30 meter, men det kommer an på blokkeringer i omgivelsene.

Smart fjernutløser

I tillegg til timelapse med selvvalgte tidsintervaller, kan du også velge å ta et bilde hver gang du har beveget deg et bestemt antall meter.

Systemet kan håndtere opptil ti forskjellige kameraer på én gang, så med en oppstilling med bruk av flere kameraer kan du skape Matrix-aktige 3D-effekter.

Systemet er imidlertid forsatt under utvikling og finnes nå kun til noen modeller fra Nikon og Fujifilm. Men selskabet bak Pinout, Zesty, forventer at det snart vil komme Pinouts til andre modeller.

Det vil imidlertid avhenge av ytterligere bidrag gjennom kampanjen på crowfundingsitet Indiegogo.

Et Basic-kit med 1 Pinout og app koster 26 dollar via Indiegogo.

Kanskje du er interessert i...