Spar penger på batterier

Det er helt avgjørende at man alltid kan stole på kamerabatteriene. Vi har derfor undersøkt det uoversiktige markedet for å teste om de uoriginale er på nivå med kameraprodusentenes egne.

4. juni 2012

Kameraprodusenter leverer innlysende nok alltid et batteri sammen med det nyinnkjøpte kameraet. Men det kan være situasjoner hvor man har bruk for ekstra strømkilder, som f.eks om man er på fototur i ødemarken eller bare tar mange bilder på ferier. Det kan også hende at man er ute etter et batteri som holder lenger. Uansett hva, er det alltid en god idé å ha minst ett ekstra batteri på seg. Når man har bestemt seg for å kjøpe nytt batteri og står i butikken, er det noen faktorer som man må ta stilling til. Man må vurdere om det har betydning at et batteri f.eks er på 1500 mAh. Dessuten bruker de fleste kameramodeller forskjellige typer batterier, så forvirringen kan fort bli stor.

I tillegg er batterimarkedet fullt av produkter fra både kameraprodusenter og en lang rekke tredjepartsfabrikanter som leverer batterier som er vesentlig billigere enn de originale. Noen er kanskje til og med dårlige piratkopier. Og hva skal man som forbruker da stille opp med? Kan man hoppe på de billige batteriene uten risiko, eller skal man holde seg til kameraprodusentenes egne varer, som i deres øyne er mye mer stabile enn eventuelle kopier?

Kanskje du er interessert i...