6 av de styggeste kameraene gjennom tidene

Man skal ikke mobbe, men når kameraene er så ufattelig stygge som disse kan man faktisk det.

Innimellom ser man noen kameraer hvor man tenker at designeren bak har møtt opp full på jobb den dagen. Gjennom tidene har der vært så grelle eksempler at det er vanskelig å forestille seg, hvem der har sagt “yes, vi kjører på med den bæsjebrune kjempeboksen”.

Vi har funnet seks av kameraverdenens absolutte feilskjær.

6.

Man ser for seg en 90-talls sjefstype: “Alt blir superkult, hvis bare vi bare legger på Ferraris logo og farver, ikke sant?” Svaret er nei. Og for at det ikke skal være løgn ble Hasselblad H4D-40 Ferrari Edition, som overraskende nok er fra 2010, også plutselig $10 000 dyrere av å få den steilende hesten lagt til.

5.

Casio QV-2900UX fra 2010 er basert på prinsippet om masse plast og en roterende zoom som veien til evig liv. Eller.

4.

I dag er Apple kjent for sitt lekre strømlinjeformede design. Det kan man imidlertid ikke kjenne igjen Apple QuickTake 200 fra 1996. Den lekre militær-grønnbrune fargen og det overdimensjonerte grepet var overraskende nok ikke populært,

3.

Enda en pioner på det digitale området var Kodak DC40 fra 1995. Bare ergerlig at det mest av alt ligner en lysbildeframviser. Kanskje var det derfor det gikk så galt for Kodak?

2.

Det er som om at en billig skobutikk har kastet opp over Pentax K-r Bonnie Pink. Kameraet fikk sin lekre look etter design fra den japanske sangerinnen Bonnie Pink.

1.

Dørspion, Tamagotchi eller kamera? Ingen vet, men slik så altså Fujifilm Q1 ut i 2003. Det veide bare 108 gram, og dengang mente DPreview, at det hadde “kurver alle de riktige stedene”. Oh well, vi endrer vel alle smak med alderen.

Ellers var baksiden var også hot:

Kanskje du er interessert i...