Actionkamera til storbyfotografen

Ricoh er klar med et nytt kamera i GR-serien, som henvender seg til fotoentusiaster. Ricoh GX Digital IV har en forbedret autofokus med hele 190 fokuspunkter og en ny bildeprosessor. Objektivet er på 35 mm og blender F1.9, og er derfor et opplagt valg til storbyen under alle lysforhold.

19. september 2011

Hvis man har en forkjærlighet for såkalt street photography, altså bilder av mennesker tatt på gaten i bymiljøer, og setter hastighet høyt på ønskelisten, er Ricohs nye kamera kanskje et innlysende valg. Ricoh GR Digital IV har nemlig forbedret autokusen i forhold til GR III, så kameraet kan stille skarpt på 0,2 sekunder. Hastigheten oppnås ved hjelp av hele 190 fokuspunkter og et nytt fokussystem som både bruker autofokusen i kameraet og en ny sekundær autofokus som sitter eksternt.

Med på å styrke kameraet når det gjelder hastighet, er den nye prosessoren GR ENGINE IV, I tillegg er kameraet, som er laget i magnesium, utstyrt med en ny bildestabilisering av typen sensor-shift, der bildebrikken beveges for å korrigere for bevegelser. Kameraets ccd-sensor er på 10,0 megapiksler, og man kan ta både jpeg og raw.

Kameraet har ikke zoom, men derimot et fast objektiv med en brennvidde på 35 mm, som med en blender F1.9 er ganske lyssterkt. Det innebygde vateret er også forbedret. Nå kan man ikke bare se en horisontal linje, men det vises også hvis kameraet vipper opp eller ned, og det er smart når man tar arkitekturbilder og vil unngå styrtende linjer. Skjermen er på 3,0 tommer bestående av ikke mindre enn 1 230 000 punkter. Vi har ennå ikke fått bekreftet prisen på kameraet.

Kanskje du er interessert i...