Taylor Swift fra GrammyCam

GoPro i Grammy-statuetten - galt eller genialt?

Med et GoPro kamera innebygd i Grammy-statuetten, kunne seerne følge med live på nettet, da sangerne mottok Grammyene sine.

16. februar 2016

Da Grammyutdelingen var på skjermen for 56. gang i går, hadde GoPro hatt en finger med i spillet da det gjaldt bildene, som folk kunne følge live. Inne i Grammyen, som artistene mottok på scenen, satt det nemlig et kamera, som leverte en live GrammyCam-feed til hele verden.

Det mye brukte og promoterte GrammyCamet fikk imidlertid meget blandet kritikk med på veien i de sosiale medier, for bildene, som ble levert, var mere fjollete end de var flotte. Noen hadde visst ikke tenkt over, hvordan artistene typisk vil holde statuetten, etter å ha mottatt den - i hvert fall resulterte det i en masse klipp av kjendiser sett nedenfra - med direkte utsikt til mage, barm, nesebor og tak.

My guess for weirdest decision tonight? This #Grammycam that is going to get a lot of hip and up-the-nose camera angles. #Grammys

— David Friend (@dj_friend) February 16, 2016

Særlig Taylor Swifts video, fikk en del kommentarer med på veien, for da man endelig kunne se henne i bildet, var der mest av alt fokus på den amerikanske sangstjernes barm. Flere poengterte, at ingen ønsker å bli filmet nedenfra og opp ...

Who really needs to see up Taylor Swift's nose? No one does. Cameras in Grammy awards is creepy as hell. https://t.co/pMU0DTq5uC #GRAMMYCam

— Charlotte (@lottie_knowles) February 11, 2016

Her et annet eksempel med rapperen Kendrick Lamar sett fra GrammyCam:

Og her er vi i nærkontakt med musikkprodusenten David Audés høyre hånd:

Selv om GrammyCam ble vist live hele kvelden, er seernes videoer blitt fjernet fra nettet de påfølgende timene, så det nå stort sett bare mulig å finne Grammyakademiets egne versjoner. Så kan man spekulere i om det er artistene selv eller folkene bak GrammyCam, som ikke er interesserte i at videoene ligger på nettet.

Tanken var, at hvis det blev en suksess i Grammyutdelingen, skulle det implementeres i andre priser for eksempel Oscar. Hva synes du?

Har GoPro noe å gjøre i en Oscarstatuett? Er GrammyCam genialt, eller er det riv ruskende galt? Del gjerne tankene dine med oss på Facebook.

Kanskje du er interessert i...