GoPro inntar Hollywood

Det er brukt andre ting enn svindyrt kamerautstyr i den nye filmen The Martian, hvor en astronaut blir etterlatt på Mars.

6. oktober 2015

En gruppe astronauter er i gang med å samle inn jordprøver på Mars, da en voldsom storm treffer dem. Gruppen forlater planeten i siste øyeblikk – men uten kollegaen Mark Watney, som tilsynelatende er omkommet. Han våkner imidlertid opp og oppdager at han er blitt etterlatt på Mars, og nå må han forsøke å overleve og få kontakt med Jorden.

Det er historien i den nye filmen The Martian, som kommer på kino i disse dager. Regissøren bak er Ridley Scott, som blant annet har laget Alien, Blade Runner, Black Hawk Down og Gladiator, og i The Martian er det ikke bare brukt dyrt Hollywood-utstyr, men også billige GoPro-kameraer til filmingen.

I begynnelsen ble de små actionkameraene brukt som rekvisitter, som f.eks. satt på draktene til astronautene, men da Ridley Scott så noen av opptakene fra kameraene gikk det opp for ham at de ga helt nye muligheter.

I en pressemelding fra GoPro sier Ridley Scott: “Vi har brukt GoPro-kameraer under flere av de store scenene i The Martian. Det gir oss bedre mulighet for å fange de intense øyeblikkene og spenningen, men også mulighet for å komme enda tettere på karakterene.”

Det er Matt Damon som spiller hovedrollen i den nye filmen, og actionkameraene ble blant annet brukt når han tok opp videologger fra Mars.

Kanskje du er interessert i...