Koreanere utfordrer GoPro

Koreanske ISAW er klar med et avansert actionkamera som skal ta opp kampen mot amerikanske GoPro.

4. juli 2013

Ved første øyekast kan det være vanskelig å se forskjell på det nye actionkameraet Extreme fra koreanske ISAW og GoPro Hero-modellene, som sitter solid på markedet for actionkameraer. Kamerahuset er lite og kompakt og utstyrt med de samme knappene som man ser hos GoPro. Det samme gjelder det medfølgende undervannshuset. En avgjørende forskjell er likevel at ISAW har innebygd lcd-skjerm på 2,0 tommer, så man kan følge med på opptakene.

Kameraet er utstyrt med en Exmor-sensor fra Sony med en oppløsning på 12,0 megapiksler. Objektivet dekker et vidvinkelområde på 152 grader, og det er konstruert med seks linseelementer. Lysstyrken er F2.4, så man kan fotografere i svakt lys. Det er innebygde funksjoner til time lapse, stillbilder og video.

ISAW Extreme tar opp video i Full HD med 60 bilder i sekundet, og det er innebygd wi-fi, så man kan styre kameraet fra en smarttelefon eller et nettbrett. Det vanntette undervannshuset kan klare trykket ned til 60 meters dybde, og kameraet har en spesiell innstilling til undervannsfotografering, så man får den korrekte fargegjengivelsen. Batteriet skal kunne klare 120 minutters videoopptak. Prisen for ISAW Extreme er 2500 kroner.

Kanskje du er interessert i...