Krigsfotograf med GoPro treffes av snikskytter

Hva skjer når et GoPro-kamera blir truffet av en snikskytter? 

© Screendump fra YouTube

Krigsjournalist reddet av GoPro-kameraet sitt

GoPro-kameraer er gode – men kan de redde et liv? Det vil nok en irakisk journalist argumentere sterkt for.

23. mai 2017 av Niklas Majgaard

Det er liten tvil om at den store styrken til det hardføre actionkameraet er å levere bilder der alle andre kameraer må gi tapt. 

Det har også gjort de små kameraene, som GoPro, til en favoritt for krigskorrespondenter, for man kan feste et actionkamera overalt, og det tåler nesten alltid den hardhendte behandlingen. 

Men det er også grenser for hvor mye actionkameraene tålet – og akkurat nå går den i hvert fall ved skuddsikkerhet. 

Så nære var journalisten å dø

Det fant journalisten Amma Alwaely nylig ut i Mosul i Irak, da han ble beskutt av en IS-snikskytter. Snikskytteren begynte å skyte etter den irakiske delegasjonen, som Amma Alwaely fulgte, og skøt etter Amma Alwaely. 

Skuddet traff noen få centimetere foran brystkassen hans, der han hadde festet et eldre GoPro-kamera. Kameraet eksploderte, og flyvende plast ga Amma Alwaely noen skrammer – men kameraet dempet skuddet, så han slapp unna med livet i behold.

Episoden, som fant sted 13. mai i Mosul, Irak, ble filmet av en annen journalist, Howen Holdaway. Han sier at Amma Alwaely var utrolig heldig, for hvis skuddet hadde truffet bare noen få centimetere lenger mot høyre, hadde det mest sannsynlig hatt et dødelig utfall for den irakiske journalisten.

Du kan se videoen av episoden her:

Kanskje du er interessert i...