Nikon D4

Nytt flaggskip til proffene

Nyhetene står i kø frem mot den store fotomessen i Las Vegas. I dag har Nikon løftet på sløret for sitt lenge ventede topprofesjonelle kamera, D4, som kjemper direkte mot Canons EOS-1D X til sommerens mange idrettsbegivenheter.

6. januar 2012

Med EM i fotball og OL rundt hjørnet er det ikke noen stor overraskelse at Nikon lanserer nytt verktøy til profesjonelle fotografer. Og med D4 kan sportsfotografene blant annet glede seg over ISO-verdier som går fra 100 og helt opp til det som tilsvarer ISO 204 800, noe som matcher konkurrenten fra Canon.

Autofokus er forbedret, så kameraet nå kan stille skarpt i svakere lys enn tidligere. Det har 51 autofokuspunkter, hvorav 15 er krysspunkter, som kan brukes med objektiver med en lysstyrke på F5.6. Ni av krysspunktene kan til og med arbeide med en blender på F8.0.

Kameraet har en full-frame-sensor på 16,2 megapiksler og kan ta opptil 11 bilder i sekundet i høyeste oppløsning. Det er ikke helt på nivå med EOS-1D X, som har 18,1 megapiksler og kan komme opp på 14 bilder i sekundet.

En ny lukkermekanisme av kevlar og kullfiber kan holde til hele 400 000 eksponeringer, og det er 30 prosent flere enn på forgjengeren D3S. D4 er verdens første kamera som støtter de nye XQD-minnekortene. Man kan også bruke CF-kort, og her er kameraet klar for den raske UDMA 7-standarden. Video tas opp i Full HD, og man kan koble til stereomikrofon, hodetelefoner og en ekstern skjerm.

Kanskje du er interessert i...