Ricoh Theta SC giver 360-gradersvideo til lavpris

Ricoh klare med nytt 360-graderskamera

Nå gjør Ricoh det mulig å få 360-gradersvideo til lavpris. Kameraet er oplagt at tage med på ferie eller bruge på ekspeditioner i fx bjergene.

360-graderskameraer er fortsatt en av de hotteste kameratrendene, og både Facebook og YouTube støtter 360-gradersvideo- og foto, så man kan faktisk også bruke teknologien til noe alle kan få glede av.

Kameraprodusenten Ricoh har allerede modellen Theta S, men nå er de også klare med det billigere kameraet Theta SC.

Til tross for den lavere prisen skal Theta SC levere nøyaktig samme bildekvalitet, for objektivet og sensoren er den samme som på Theta S. Man må bare leve med fem minutter med videoopptak – i stedet for 25 minutter, og det er heller ikke noen LiveStream-funksjon.

Til gjengjeld er det svært enkelt å overføre opptak til smarttelefoner eller nettbrett, og å laste opp til Facebook eller YouTube er også gjort i en håndvending.

Ricoh Theta SC leverer høy kvalitet

Ricoh Theta SC leverer 360-gradersbilder i en oppløsning på 14 megapiklser og 360-gradersvideo i Full HD med 30 bilder i sekundet. Den har internminne på 8,0 gigabyte, og det er mulig å bruke selvutløser eller intervall, hvis man vil ha timelapse-opptak.

Theta SC kommer i fargene hvit, blå, beige og rosa. Kameraet kommer i butikkene i løpet av november 2016, til en veiledende utsalgspris på 2890 kroner.

Hvis du heller vil ha storebroren, Theta S, koster det 3990 kroner.

> Les også anmeldelsen av Ricoh THETA S i Utstyrsguiden: Superenkel 360 grader

Kanskje du er interessert i...