Robuste kameraer til ferien

For et par tusen kroner kan du få det perfekte supplementet til speilreflekset ditt hvis du skal ta bilder under ekstreme forhold, f.eks. i sommerferien. Her tester vi de åtte mest spennende modellene på markedet akkurat nå.

11. juni 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om robuste kameraer til ferien.

Kameraene i denne testen er små, lette og svært enkle å betjene. Og tykkelsen holder seg rundt 2,5 cm. Det betyr at man fint kan ha med på et stranden og i vannet om dagen, og når solen går ned, og det er på tide å utforske byen, kan man putte det i lommen. Det er praktisk og gir en allsidighet og motivmuligheter som man ikke får med noen annen kameratype.

De hardføre kompaktkameraene er spesielt tiltenkt dem som fører et aktivt liv utendørs og gjerne vil ha et kamera som kan ta bilder under selv de tøffeste forhold. De hardføre kameraene er også ytterst velegnede for entusiasten som supplement til en god speilrefleks- eller systemkamerautrustning.

Prismessig er kameraene absolutt greie å ha med å gjøre. Man må imidlertid leve med at bildekvaliteten for samtlige kameraer i testen ligger på nivå med vanlige kompaktkameraer.

Når det er sagt, har de kameraene vi tester her, også store fordeler fremfor et undervannshus. Man kan ta bilder under vann i det ene øyeblikket for i det neste å fotografere på stranden, uten at man først må ha kameraet ut av et undervannshus og uten å bekymre seg om vannsprut eller sand.

Kanskje du er interessert i...