Sony DSC-RX0
© Sony

Sony lanserer nytt actionkamera med stor bildebrikke

Med det kompakte- og vanntette kameraet DSC-RX0 presser Sony seg fram i GoPro-klassen – til og med med en ekstra stor bildebrikke.

31. august 2017 av Poul Siersbæk

Hvis du har vært på utkikk etter et Sony-kamera som tåler vann og andre utfordringer, har du lenge lett forgjeves. Men med kameraet DSC-RX0 er Sony for alvor på plass i dette segmentet.

Sony DSC-RX0

Kameraet har en lysfølsomhet på maks ISO 12 800.

© Sony

Kameraet er ikke et tradisjonel kompaktkamera, men Sonys representant innen kraftige actionkameraer takler litt av hvert. Det tåler for eksempel dykk ned til 10 meter og fall fra to meter. Samtidig har Sony utstyrt kameraet med en stor 1"-bildebrikke, noe konkurrenter som GoPro og Garmin ikke kan matche. 

Kameraet har fått RX-navnet, og det angir at RX0 legger seg under den gode RX-kameraserien. Her finner vi kameraer som RX1, RX10 og RX100.

Sony DSC-RX0

Skjermen på DSC-RX0 er på 1,5 tommer.

© Sony

Takler høye hastigheter

Som nevnt har Sony DSC-RX0 en stor 1"-bildebrikke, og oppløsningen er på 15,3 megapiksler. Objektivet er et ZEISS® TessarT* 24mm F4.0 med fast brennvidde. Kameraet har en maksimal lukkertid på 1/32000 sekund med mulighet for bildeserier på 16 bilder i sekundet.

Kameraet kan knipse i både jpeg og raw, og når det gjelder filming, klarer RX0 ukomprimert 4K. Du kan kontrollere fokus via MF Assist og fokus-peaking. 

Du kan kontrollere opptil fem RX0-kameraer trådløst via en smarttelefon med en Sony PlayMemories Mobile-app. Kameraet måler 5,9 x 4,1 x 3,0 cm og veier 110 gram. Prisen for Sony DSC-RX0 er 8400 kroner. 

Du kan lese mer om kameraet her.

Kanskje du er interessert i...