Canon med rå servicesatsing i OL

Med over 70 teknikere til stede under OL i Rio, skal det ikke være feil på utstyret som gjør at mesterskuddet ikke kan sikres.

4. august 2016

Flere av de store bildebyråene har allerede meldt at de stor grad bruker utstyr fra Canon for bildedekningen av OL i Rio.

Derfor sender Canon en armada av teknikere og utstyr til Rio så feil på utstyr kan rettes, og de uheldige Canon-brukerne kan låne utstyr mens reparasjonene utføres. Ellers kan også fotografene også låne utstyr til spesielle begivenheter. Canon sender 70 teknikere til Brasil sammen med containere fulle av objektiver og kameraer.

Vanligvis forbinder man sportsfotografering med bruk av zoomobjektiver – ja de aller største – men f.eks. bruker bildebyrået Getty Images et fjernstyrt Canon EOS-1D X Mark II speilreflekskamera med et EF 11-24mm F4.0-objektiv for å ta bilder av det som foregår under vann.

Canon har med over 1600 objektiver til OL - som fotografer kan låne

Teknologien kommer også til å sette sitt preg på moroa. Et profesjonelt speilreflekskamera kan f.eks. ta 14 raw-bilder i sekundet i rundt 12 sekunder - uten å få problemer med lagringen, noe som betyr at fotografen kan fotografere hele 100 meterløpet ved bare å holde utløseren nede under hele løpet.

Fotografen Jeff Cable har tatt en rekke fantastiske behind-the-scenes bilder fra maskinrommet i Canons servicesatsing, og de kan du se her.

Kanskje du er interessert i...