De beste speilrefleks- og systemkameraene til entusiasten

Enhver ekte fotoentusiast skal ha det beste kameraet med utskiftbart objektiv. I denne testen har vi hatt tak i i syv spennende modeller, som alle kan fås for under 6000 kroner.

Tiden er forbi, da et kamera med utskiftbart objektiv alltid var et speilreflekskamera. I denne testen kan du fritt velge imellom syv forskjellige kameraer av hele tre forskjellige og yterst kompetente kamerakonstruksjoner. Den første typen er det klassiske speilreflekskameraet, som fremdeles står særdeles steærkt, og som fortsatt er de profesjonelle fotografenes foretrukne kameratype.

Så er det SLT-kameraet. Det ble egentlig funnet opp av Canon, men det er i dag Sony som benytter teknologien. Her er speilreflekskameraets bevegelige speil erstattet av et fast, halvgjennomsiktig speil, som lar det meste av lyset passere til cmos-sensoren, hvor den elektroniske søkeren henter sine data.

Den tredje typen er systemkameraet, som klarer seg helt uten speilsystem og derfor er vesentlig mer kompakt. Her er det to forskjellige utgaver - derav den ekstra halve kameratypen. Det er dels den superkompakte versjonen, hvor man bruker skjermen som søker. Den representeres i denne testen av Olympus og Panasonic.

Kameraer

CANON EOS 650D NIKON D5100 OLYMPUS PEN E-PL5 PANASONIC LUMIX DMC-GX1 PENTAX K-30 SAMSUNG NX20 SONY ALPHA65

Kanskje du er interessert i...