Fart i kameraproduksjonen

Til tross for jordskjelv, tsunami og oversvømmelser, økte den japanske produksjonen av system-kameraer og speilrefleks i 2011 med over 20 prosent i forhold til året før. Til gjengjeld sank produksjonen av kompaktkameraer.

14. februar 2012

De japanske kameraprodusentene sendte til sammen ut 15,7 millioner kameraer til utskiftbart objektiv fra fabrikkene i fjor. Det viser nye tall fra produsentsammenslutningen CIPA. Cirka en tredjedel av produksjonen ble sendt hit til Europa. Selv om flere fabrikker ble rammet av jordskjelvet og den etterfølgende tsunamien i det østlige Japan i mars i fjor, og fabrikker i Thailand ble oversvømmet på høsten, har man klart å øke produksjonen i forhold til året før, da det ble produsert 12,9 millioner enheter.

Også på objektivsiden er det skjedd en økning. I alt 26,0 millioner objektiver ble produsert i 2011, mot 21, 7 millioner i 2010. Til gjengjeld er det ikke fullt så mye fart i kompaktkameraene som det har vært. I 2010 ble det laget 108,6 millioner, mens det i fjor bare ble produsert 99,8 millioner. I år forventer CIPA for øvrig en produksjon på hele 18,3 millioner kameraer til utskiftbare objektiver.

Kanskje du er interessert i...