Casio Exilim EX-TR100

Fleksibelt lommekamera

Designavdelingen hos Casio har virkelig vært i det kreative hjørnet og er kommet ut med en kameramodell som hele tiden kan endre form.

6. januar 2011

Det er nesten ingen grenser for hvordan Casios nye Exilim EX-TR100 kan se ut. Det lille lommekameraet består av en ramme som kan vris 360 grader rundt en objektivdel, og en roterbar skjerm på 3,0 tommer. De tre elementene kan plasseres slik at TR100 stort sett ligner på et vanlig kamera, men de kan også vris i forhold til hverandre, så modellen minner om et videokamera i utformingen.

Casio Exilim EX-TR100

Ved å gi kameraet en omvendt V-form kan man la det henge i en skjortelomme og ta opp film, som for øvrig er i Full HD-format. Skal man ta gruppebilder, er ikke et stativ nødvendig. Kameraet kan henges på en vegg, der man bruker rammen som stropp. Og nettopp til gruppebilder kan TR100 selv finne det rette tidspunktet å ta bildet på. Det venter nemlig med å ta bildet til det har registrert bevegelse i et område som man selv velger ut på kameraskjermen. Stort sett all betjening utføres fra den berøringsfølsomme skjermen, der man med et trykk kan fokusere på et bestemt punkt og utløse kameraet.

Oppløsningen er på 12,0 megapiksler fra en bakbelyst cmos-sensor. Objektivet har en fast brennvidde på 21 mm – altså en forholdsvis kraftig vidvinkel. Lysstyrken er på F2.8. Den norske prisen er ennå ikke klar, og vi må nok også vente til senere på våren før nyheten er i butikkene.

Kanskje du er interessert i...